Afvallen zonder jojo-effect met NewFysic

1 november 2023

Afvallen zonder jojo-effect met NewFysic

Het bereiken van je streefgewicht is een hele mooie prestatie, maar het behouden van dat gewicht is vaak een grotere uitdaging. Veel mensen ervaren het beruchte ‘jojo-effect’, waarbij ze na een periode van afvallen snel weer aankomen. Dit fenomeen kan ontmoedigend zijn en leiden tot een vicieuze cirkel van afvallen en aankomen. In deze blog gaan we je meer uitleggen over het jojo-effect en waarom je dat niet hebt met NewFysic.

Een vicieuze cirkel
Het jojo-effect treedt op wanneer iemand succesvol gewicht verliest door een dieet te volgen, maar na het beëindigen van het dieet snel weer aankomt, vaak zelfs meer dan voorheen. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Strenge diëten leiden vaak tot spierverlies, wat het basismetabolisme vertraagt. Dit betekent dat je na het dieet minder calorieën verbrandt dan voorheen, waardoor je gemakkelijk aankomt wanneer je terugkeert naar je oude eetgewoonten.

Hoe doorbreek je die cirkel?
Als je eenmaal bezig bent met een streng dieet is het lastig om die cirkel te doorbreken. Vooral als je dit doet zonder het juiste advies en daarom kunnen wij jou een handje helpen door middel van het NewFysic-traject.

Het NewFysic-traject is gebaseerd op gezonde voeding en de juiste balans van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten. Het programma moedigt gezonde en duurzame eetgewoonten aan, zodat je een gezond gewicht kunt behouden op de lange termijn.

Switch fase
NewFysic bestaat uit verschillende fases, zodra je in fase 3 komt zit je in de Switch fase. Tijdens deze fase wordt er voor gezorgd dat je in 2 weken tijd stap voor stap went aan jouw nieuwe levensstijl om jouw streefgewicht te behouden.

Tijdens deze fase bouw je de weeksupplementen langzaam af en bouw je de calorie inname langzaam op. Je krijgt iedere week iets meer koolhydraten en gezonde vetten binnen. Hierdoor wordt de stofwisseling op peil gehouden, ontstaat er geen jojo-effect en went jouw lichaam langzaam aan het nieuwe voedingspatroon. Deze twee weken bereiden je voor op een langdurig gezonde levensstijl ná NewFysic.

Balance Fase
Om te blijven genieten van jouw gezonde (en nieuw behaalde) gewicht, gaat het in de vierde fase om balans. Om dit voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, met de best mogelijke ondersteuning, hebben wij het Balance abonnement ontwikkeld. Met een Balance abonnement ontvang je maandelijks het product de Balance Support. Daardoor houd je onder andere toegang tot de NewFysic app inclusief het voedingsproductplan, jouw voortgang, het weekmenu, recepten en het boodschappenboekje.

Zo kun jij jouw gezonde levensstijl moeiteloos voortzetten én blijf je in balans. Verwacht in deze eindfase een nóg grotere variatie aan voedingskeuzes, exclusieve Balance recepten, supplementen ter ondersteuning van jouw gewichtsbehoud, een goede conditie van je lichaam en een optimale spijsvertering.

Kortom: Kies voor een gezonde manier van gewichtsverlies en zeg gedag tegen het jojo-effect met NewFysic. Ontdek hoe het NewFysic-traject jou kan helpen bij het bereiken en behouden van je ideale gewicht op een gezonde en haalbare manier.

Doe de gratis intake

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen