Steak tartaar burgers

4 personen 30 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 400 gram rundertartaar
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 augurken van Kesbeke, in kleine stukjes
  • 4 eetlepels kappertjes, op waterbasis
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 4 takjes verse kervel, fijngehakt
  • 4 sneetjes volkorenbrood (=vervanging voor pasta / rijst)
  • 2 eieren
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 50 gram ijsbergsla
  • peper en zout
  • eventueel zelfgemaakte tartaarsaus

Bereiden

  1. Meng de rundertartaar met de ui, knoflook, stukjes augurk, kappertjes, komijn en kervel. Verdeel het gehakt in vieren en maak er tartaartjes van.

  2. Breng ondertussen water aan de kook voor de eieren. Rooster de sneetjes volkorenbrood in een broodrooster. Kook de eieren voor ongeveer 5 minuten en laat schrikken in koud water. Snijd de eieren vervolgens in plakjes.

  3. Spray wat Frylight bakspray/olijfolie in een pan en verhit langzaam. Bak hierin de tartaartjes ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi bruin zijn aan de buitenkant, maar rosé van binnen.

  4. Beleg de volkoren boterham met een blaadje sla, de tartaar en plakjes ei en bestrooi eventueel met wat peper en (een klein beetje) zout.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag