It's not for nothing that the saying goes, "Breakfast like an emperor, lunch like a prince and dine like a beggar. Emma (32) knows better than anyone how you can crave something sweet in the morning and has listed her favorite sweet (and healthy) breakfasts especially for you sweet tooths.
I love good food, actually all day long, but I try to make breakfast a celebration every day. It makes me happy and gives me a big energy boost for the rest of the day. Below I share my four favorite breakfasts, all NewFysic-proof of course.
Oatmeal pancakes
Persons: 1 (recipe is for 1 pancake) Preparation time: 10 minutes Ingredients: 40 gr oatmeal 75 ml skim milk (0% fat) 1 egg (small) 1 tsp cinnamon pinch of salt Frylight baking spray / olive oil Additional supplies: Food processor or blender Preparation: Blend the oatmeal, milk, egg, cinnamon and a pinch of salt in a food processor or blender to form a batter. Heat some Frylight cooking spray / olive oil in a pan and fry lightly browned on both sides. Garnish with some blueberries, strawberries or raspberries (not too much because of the fruit sugars).
Greek yogurt with granola and nectarine
Persons: 1 Preparation time: 20 minutes Ingredients: 200 ml Greek 0% fat yogurt 1 nectarine 2 tbsp granola ½ tsp sweetener 1 pinch of cinnamon Supplies: Oven dish, 2 bowls. Preparation: Preheat the oven to 150°C. Wash the nectarine and cut in half, grasp the two halves and turn them in opposite directions. This way you can pull off the flesh from the nectarine. Then cut the nectarine into wedges of about 1 cm. Place the segments in the baking dish, skin side down. Put some sweetener on top and sprinkle with a little cinnamon. Now slide into the oven and let them get deliciously soft in about 8-10 minutes. Meanwhile, fill 2 bowls with Greek yogurt and granola and spoon the warm nectarine slices on top. READ ALSO: Word je dik van koolhydraten?
Ontbijtwrap met hüttenkäse en verse aardbeien
Personen: 1 Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten: 2 eieren 2 flinke el hüttenkäse (of Lin¬dahls Kvarg va¬nil¬le¬smaak) 5 aardbeien verse munt en/of kaneel Frylight bakspray/olijfolie Benodigdheden: Kom, koekenpan, cocktailprikker Bereiding: Kluts de eieren in een kom en verwarm wat Frylight bakspray/olijfolie in een koekenpan. Schenk de eieren in de pan en laat de omelet zachtjes gaar worden. Was de aardbeien en snijd in dunne plakjes. Meng de hüttenkäse met wat fijngesneden verse munt en/of kaneel. Wanneer de ontbijtwrap (omelet) klaar is, laat je deze even afkoelen om daarna in te smeren met wat hüttenkäse en te beleggen met de aardbeien. Rol de wrap op, snijd in 2 schuine stukken en steek er een cocktailprikker doorheen.
Havermout crumble appel/framboos
Personen: 2 Bereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten: 300 ml magere kwark/yoghurt 100 gr frambozen, (evt. diepvries) 1 kleine appel 2 el havermout 1 el amandelmeel 1 el zoetstof 1 el kokosolie Benodigdheden: 2 kleine ovenschaaltjes, kom Bereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe de appel samen met de frambozen in een kom en schep goed door. Verdeel het fruit over de 2 kleine ovenschaaltjes. Maak de kom schoon en doe hier de havermout, het amandelmeel, de kokosolie en de zoetstof in. Gebruik je handen om de crumble te maken, kneed alles door elkaar totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Schep de havermout crumble op het fruit en schuif de schaaltjes nu voor ca. 20 minuten de oven in. Als er een mooi bruin korstje op de havermout is gekomen, is het ontbijtje klaar. Serveer met een klein schaaltje magere kwark/yoghurt (150ml per persoon). Snak jij niet 's ochtends, maar juist 's avonds naar iets zoets? Lees dan these tips to avoid snacking at night. This article was written by Emma. Emma (32) is a hobby cook and knows a lot about healthy and tasty food. From her kitchen in Haarlem she makes the tastiest recipes for herself and her toddler, of course matching the NewFysic method. Every week she inspires with a new recipe or fun tip that makes the road to a healthy lifestyle fun and easier. Photo: Brooke Lark via Unsplash



















