Deze voedingsmiddelen boosten je metabolisme

Door deze producten toe te voegen aan je dagelijkse voeding geef je je stofwisseling een enorme boost. En: ze zijn nog lekker ook.

 

Stop ze in je tas en snack er gedurende de dag van.

 

Hennepzaad

Niet zo gek dat deze zaadjes steeds op meer plekken verkrijgbaar zijn: hennepzaad bevat een bepaald type omega-3, wat het metabolisme stimuleert. Ook kan omega-3 het risico op diabetes verkleinen. Strooi de zaadjes over de yoghurt, een salade of over het beleg op je cracker.

 

Groene thee

Deze thee zit vol met antioxidanten en heeft nog meer gezondheidsvoordelen, waaronder het stimuleren van je stofwisseling. Bepaalde stoffen uit groene thee reduceren vet en je algehele gewicht. Daarbij is het nooit slecht om (Extra) vocht te drinken gedurende de dag.

 

Eieren

Of je ze nou (roer)bakt of kookt, eieren zijn het ideale ontbijtje. Ze leveren een hoge kwaliteit aan proteïne en het eten ervan kan helpen om calorieën te verbranden.

 

Rode peper

Niet alleen geeft een rood pepertje je maaltijd extra smaak, het kan ook helpen om je metabolisme op te krikken. Het ingrediënt dat zorgt voor de spicy smaak van rode pepers, verbrandt ook extra calorieën en breken vet af. Bovendien eet je minder van een gerecht waar rode peper in verwerkt is.

 

Quinoa

Deze superfood bevat ontzettend veel vezels, bijna twee keer zoveel als andere vezelrijke producten. En producten met veel vezels helpen je langer een verzadigd gevoel te hebben – ideaal dus als je gewicht probeert te verliezen.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Chris Lawton via Unsplash

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag