Gezond uit eten, hoe doe je dat?

Als diëten zou betekenen dat je nooit meer uit eten mocht, zou ik er niet eens aan beginnen. Maar als je NewFysic volgt, mag je gelukkig nog steeds genieten van een avondje uit. Zonder schuldgevoel of knorrende maag. Waar moet je dan op letten? Merel (23) zocht het voor je uit.

Je kunt mij wakker maken voor een avond uit met vrienden. En dan vooral voor het eten. Opent er een nieuw restaurant, ben ik er als de kippen bij want hé: ik wil het wel als een van de eersten getest hebben. Toen ik aan NewFysic begon dacht ik dat mijn restaurant-dagen over zouden zijn, maar niets is minder waar: je moet het gewoon een beetje slim aanpakken.

1. Check het menu

Vaak kun je op de website van het restaurant waar je gaat eten van te voren al een blik werpen op de menukaart. Dat is handig: niet alleen omdat je dan snel kunt bestellen (= sneller eten :)) maar ook omdat je soms wat meer tijd nodig hebt voor je research en de gerechten op je gemak kunt vergelijken met de NewFysic methode. Heb je hier van te voren geen tijd voor? Over het algemeen geldt: ga voor veel (verse) groenten en check de bereidingswijze: gegrilde, gekookte en gestoofde gerechten zijn meestal minder calorierijk dan gebakken of gefrituurde gangen. Tip: geef bij je reservering aan welk dieet je volgt, soms kan de keuken iets speciaals voor je bereiden.

2. Beperk het aantal gangen

Over die gangen gesproken: ga voor wat je écht lekker vindt en bestel je niet suf. Je lijf heeft het niet nodig en bovendien is het  vaak toch te veel. Ga bijvoorbeeld voor een voor- en hoofdgerecht en houd het daarna bij een kop thee of koffie.

 

LEES OOK: Word je dik van koolhydraten?

 

3. Bestel slim

Bestel je een salade of een stukje vlees of vis? Vraag de bediening dan of ze de dressing of saus voor je apart houden. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je hiervan gebruikt en voorkom je dat je meer calorieën binnenkrijgt dan nodig is. Komt een gerecht met extra brood of pasta en wil je dat niet eten? Vraag dan of ze het gerecht zonder deze ingrediënten serveren. Kom je ook niet in de verleiding.

4. Drink iets lekkers

Light frisdranken, Rivella of Spa Rood kun je gewoon drinken. Houd je het liever bij water? Vraag dan om een schijfje munt of citroen, dat geeft het net iets extra’s.

 

LEES OOK: Dit zijn de beste alternatieven voor alcohol

 

5. Geen spijt

Slik voor je naar het restaurant gaat het NewFysic supplement No Regret. Als het menu van het restaurant je dieet niet toelaat of het lukt je gewoonweg niet volgens je eigen voedingsplan te eten, zorgt dit supplement ervoor dat je toch niet aankomt. Lekker uit eten dus, zonder schuldgevoelens.

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag