01 juni 2018

Vocht vasthouden bij warm weer: wij geven je tips!

Vocht vasthouden bij warm weer…. we kennen het allemaal, met het warme weer lijkt het wel alsof je opeens veel zwaarder bent geworden. Je lichaam is namelijk dan niet zo effectief met het doorsturen van vloeistoffen. Je lichaam heeft het dus iets moeilijker met vocht afvoeren. Door de warmte gaan je bloedvaten in je lichaam openstaan waardoor vocht zich kan ophopen en dát willen we natuurlijk niet.

Hierbij wat handige tips voor vocht vasthouden tijdens warme dagen:

Hydratatie
Het is op deze dagen extra belangrijk om voldoende water te drinken. Meer water drinken terwijl je vocht vasthoudt klinkt tegenstrijdig, maar dat is het dus niet.

Voldoende water drinken op warme dagen zorgt er namelijk echt voor dat je minder snel vocht vast houdt. Wanneer je te weinig drinkt en er dus een tekort aan vocht dreigt te ontstaan, gaat je lichaam vocht vasthouden (een soort spaarstand dus).

Leuke combinaties, die een lekker smaakje aan het water geven zijn:

Sinaasappel + citroen + grapefruit + verse munt
Citroen + blackberries + verse munt
Citroen + komkommer + verse munt
Bramen + kersen + limoen
Aardbeien + citroen + basilicum
Komkommer + limoen + verse munt
Ananas + sinaasappel + theelepel gember
Watermeloen + verse munt

Het kost je maar een paar minuten om de ingrediënten te snijden en aan het water toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan experimenteren met fruit en kruiden. Je kan het water gelijk na het bereiden al drinken maar voor extra smaak kun je het ook een nachtje weken in de koelkast. De volgende dag heb jij een heerlijke variant op dat soms toch wat saaie water.

Beweging
Wil je een betere doorbloeding en vocht afdrijving dan zit er niks anders op dan te gaan bewegen, zelfs met het warme weer. Daarnaast voel je fitter en energieker, kortom een win-win situatie!

Voeding en supplementen
Wanneer je vocht vasthoudt tijdens warme (zomer)dagen kun je ook eens denken aan voedingsmiddelen die een vocht afdrijvend effect hebben. Voorbeelden hiervan zijn brandnetel kruidenthee, verse ananas en  asperges. Maar ook bleekselderij, komkommer en peterselie worden geroemd vanwege hun natuurlijke vochtafdrijvende effect.

Werkt dit allemaal niet (genoeg), overweeg dan onze Aqua Smart Max.

Geniet van dit mooie weer!