Asperges met gegrilde zeebaars en bieslook-tomatensaus
30 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Doe de bieslook in een kom, schenk er kokendheet water overheen en spoel de sprieten dan af onder koud stromend water (zo blijven ze mooi groen).
Hak de bieslook fijn, pel de sjalotjes en hak ook deze fijn. Verhit ½ eetlepel olijfolie in een pan, voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten. Voeg dan de bouillon en de bieslook toe en breng aan de kook. Draai het vuur uit, pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met het citroensap, de nootmuskaat en wat zout en peper.
Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de harde uiteinden.
Breng water aan de kook, doe de asperges erin en kook ze 5 minuten met het deksel op de pan. Draai dan het vuur uit en laat de asperges zo 10 minuten staan (ze garen dan nog een beetje door).
Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Dep de zeebaarsfilets droog met wat keukenpapier. Smeer de filets in met rest van de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit een grill- of koekenpan en bak de zeebaars met het vel naar beneden 2-3 minuten op middelhoog vuur. Keer ze dan om, draai het vuur lager en bak de zeebaarsfilets nog 2 minuten.
Roer de koffiemelk en tomaat door de saus. Verdeel de tagliatelle en asperges over borden, leg er een zeebaarsfilet op en druppel de bieslook-tomatensaus erover.
*Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kan je de volkoren tagliatelle vervangen voor courghetti.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.