Aspergesalade met een eitje
20 minuten
Lunch
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwijder de harde uiteindes van de asperges, maak ze schoon met een dunschiller en schaaf ze vervolgens in dunne linten. Schep om met het limoensap, de olijfolie en chilivlokken. Houd zolang apart.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de sugarsnaps 3-4 minuten. Giet af.
Rooster intussen de walnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak grof.
Breng een steelpan met water aan de kook, doe de witte wijnazijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek de eieren vlak boven de kolk en kook ze 3½ minuten in zachtjes kokend water (zie tip).
Meng de veldsla met de sugarsnaps, aspergelinten en munt en verdeel dit over een grote schaal. Verdeel de magere ham erover, leg de gepocheerde eitjes erop en garneer met de walnoten. Breng tot slot op smaak met zout en peper.
Tip: Vind je een ei pocheren een beetje spannend? Je kunt een ei ook in plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokende water laten zakken – gegarandeerd succes!
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.