Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Aspergesalade met een eitje

20 minuten

Lunch

Vlees

2 personen
Gemiddeld
BackOnTrack
Reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

dunschiller

koekenpan

steelpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwijder de harde uiteindes van de asperges, maak ze schoon met een dunschiller en schaaf ze vervolgens in dunne linten. Schep om met het limoensap, de olijfolie en chilivlokken. Houd zolang apart.

  2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de sugarsnaps 3-4 minuten. Giet af.

  3. Rooster intussen de walnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak grof.

  4. Breng een steelpan met water aan de kook, doe de witte wijnazijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek de eieren vlak boven de kolk en kook ze 3½ minuten in zachtjes kokend water (zie tip).

  5. Meng de veldsla met de sugarsnaps, aspergelinten en munt en verdeel dit over een grote schaal. Verdeel de magere ham erover, leg de gepocheerde eitjes erop en garneer met de walnoten. Breng tot slot op smaak met zout en peper.

  6. Tip: Vind je een ei pocheren een beetje spannend? Je kunt een ei ook in plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokende water laten zakken – gegarandeerd succes!

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 24,70

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95