Boerenkoolstamppot zonder aardappel
30 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Klop het ei los en meng het met de tartaar, de sjalot en nootmuskaat in een kom. Verkruimel de beschuit erover en breng op smaak met zout en peper. Kneed het met je handen door elkaar en maak er 4 ballen van. Wentel de ballen door het meel.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de ballen rondom goudbruin.
Zet intussen een grote pan water op het vuur. Doe de boerenkool erin, breng aan de kook en kook ongeveer 5 minuten.
Voeg een scheutje water toe aan de tartaarballen en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar – keer ze af en toe om.
Voeg na 5 minuten de knolselderij toe aan de boerenkool en kook mee tot hij zacht en gaar is – dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Giet de boerenkool en knolselderij af en stamp fijn. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper en serveer samen met de tartaarballen. Garneer met de hazelnoten en geef er eventueel wat extra mosterd bij.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.