Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Boerenkoolstamppot zonder aardappel

30 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

4 personen
Moeilijk
Regular
Reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

koekenpan met deksel

pureestamper

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Klop het ei los en meng het met de tartaar, de sjalot en nootmuskaat in een kom. Verkruimel de beschuit erover en breng op smaak met zout en peper. Kneed het met je handen door elkaar en maak er 4 ballen van. Wentel de ballen door het meel.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de ballen rondom goudbruin.

  3. Zet intussen een grote pan water op het vuur. Doe de boerenkool erin, breng aan de kook en kook ongeveer 5 minuten.

  4. Voeg een scheutje water toe aan de tartaarballen en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar – keer ze af en toe om.

  5. Voeg na 5 minuten de knolselderij toe aan de boerenkool en kook mee tot hij zacht en gaar is – dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

  6. Giet de boerenkool en knolselderij af en stamp fijn. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper en serveer samen met de tartaarballen. Garneer met de hazelnoten en geef er eventueel wat extra mosterd bij.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 29,95

Meer info