Catalaanse visstoofpot

2 personen 35 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet, in stukken
  • zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 vleestomaten
  • Frylight bakspray / 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel selderij, fijngehakt
  • 1 dl. visbouillon, van tablet
  • 1 venkelknol, grof gesnipperd
  • 80 gram ongekookte zilvervliesrijst

Bereiden

  1. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf vervolgens in met wat zout, peper en citroensap.

  2. Maak een klein kruisje in de onderkant van de tomaten. Leg ze vervolgens in een kom en schenk er heet water op tot ze onderstaan. Laat 1 minuut staan en dompel ze daarna in koud water en trek vanaf het kruis het vel eraf. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een grote hapjespan en bak hierin de vis in ongeveer 2 minuten gaar. Keer halverwege. Schep de vis uit de pan.

  4. Fruit in dezelfde pan de ui en teentjes knoflook voor ongeveer 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat, tijm, peterselie, selderij en flink wat peper toe en laat het geheel 4 minuten pruttelen. Roer de bouillon en venkel door de saus en laat 7 minuten doorkoken. Leg de vis op de saus in de pan, doe de deksel erop en laat in 7 minuten gaar worden.

  5. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis samen met de saus en de zilvervliesrijst.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag