Citroenkip met broccolirijst
40 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking en voeg de broccolirijst de laatste 2 minuten toe. Houd zolang warm met het deksel op de pan.
Schil intussen de gember en rasp hem fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper en hak hem fijn.
Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de kippenpoten rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan.
Doe de gember in de wokpan. Schil de knoflook en pers hem uit boven de pan. Bak de gember en knoflook 1 minuut. Roer dan de peperringetjes, kerrie, komijn, het zout en de cayennepeper erdoor en verwarm nog 1 minuut.
Doe de kip terug in de pan en voeg de bouillon toe, samen met de rasp en het sap van de citroen. Breng aan de kook en laat de kip 25 minuten zachtjes stoven – bedruip de kip af en toe met het vocht. Kookt het droog? Voeg dan een beetje extra bouillon of water toe. Roer tot slot de gehakte peterselie en munt erdoor.
Snijd de limoen in partjes. Serveer de kip samen met de rijst, rauwkostsalade en partjes limoen om erover uit te knijpen.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.