Courgetteballetjes in een pita
30 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de uiteindes van de courgette en rasp hem boven een schone theedoek. Knijp het vocht zoveel mogelijk uit de courgette.
Doe in een kom samen met het ei, de witte kaas en beschuit. Breng op smaak met het karwijzaad, zout en peper.
Rol balletjes van het mengsel en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 25-30 minuten in de oven. Blijft het mengsel niet goed plakken? Voeg dan wat extra beschuit toe.
Maak intussen de knoflook-yoghurtsaus: meng de yoghurt, knoflook en peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de pitabroodjes open, vul ze met de veldsla, courgetteballetjes, komkommer en cherrytomaatjes. Top af met de pickles en de knoflook-yoghurtsaus.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.