Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Crunchy pesto-eitje

15 minuten

Tussendoortje

Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de pesto:

Tools

blender

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten.

  2. Doe voor de pesto het basilicum, de knoflook, de yoghurt, de rucola en de pompoenpitten in de keukenmachine. Laat de machine draaien en schenk dan geleidelijk de olie, het sinaasappel- en citroensap erbij. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  3. Hak de pistachenoten fijn.

  4. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer ze in de lengte en lepel er een theelepel pesto op per helft. Top af met wat fijngehakte pistachenoten en geniet ervan!

  5. Tip: Dit recept geeft meer pesto dan je nodig hebt, maar een kleinere hoeveelheid maken is bijna onmogelijk. Wat je overhoudt kun je gebruiken voor een pasta-pesto of als topping van een pita-pizza – ook lekker!

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 24,70

€ 20,99