Curry-kip wrap

Hoofdgerecht

4 personen 40 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 6 volkoren/meergranen wraps
  • 400 gram kipfilet, in reepjes
  • 150 gram Paturain light
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 2 groene appels (Granny Smith), in blokjes
  • 50 gram ijsbergsla
  • zout
  • fijngesneden groene kruiden naar smaak, bijv: basilicum, bieslook, koriander, lente-ui of peterselie
  • Ingrediënten voor de curry:
  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1 groene Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels Optimel drinkyoghurt kokos
  • zout
  • 1 eetlepel citroensap

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiden

  1. Meng de blokjes courgette met een klein beetje zout en laat in een zeef 10 minuutjes uitlekken. Leg ze vervolgens op een bakplaat onder een hete grill en gril de blokjes kort in de oven.

  2. Maak de currysaus door wat Frylight bakspray/olijfolie te verhitten in een koekenpan. Fruit hierin de ui, samen met de knoflook, gember en groene peper. Voeg na 2 minuten het curry- en komijnpoeder toe. Laat dit kort bakken en blus vervolgens af met 2 eetlepels Optimel drinkyoghurt kokos en citroensap. Naar smaak citroen toevoegen. Gebruik de staafmixer om van het geheel een gladde saus te maken.

  3. Grill de reepjes kip in een grillpan tot ze mooi bruin en gaar zijn.

  4. Verwarm de meergranen wraps in de magnetron of in de koekenpan. Besmeer iedere wrap dun met wat Paturain light. Leg er vervolgens wat kipreepjes, courgetteblokjes, appelblokjes, currysaus, kruiden en sla op. Vouw de wraps dicht.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag