Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Eitjes uit de oven met broodsoldaatjes

20 minuten

Ontbijt

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
BackOnTrack
Regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

ovenvaste koekenpan of ovenschaal (Ø 20-22 cm)

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de ovenvaste koekenpan of ovenschaal in met de helft van de olijfolie.

  2. Breek de eieren boven de ingevette koekenpan of ovenschaal en verdeel de gedroogde kruiden, cherrytomaatjes en mozzarella erover. Als je van pit houdt kun je er fijngehakte rode peper overheen strooien.

  3. Zet de eitjes in de oven en laat ze in 10-15 minuten stollen.

  4. Smeer intussen de sneetjes brood in met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met een snufje zout. Leg ze de laatste 5 minuten naast de eieren in de oven zodat het brood krokant wordt.

  5. Snijd het geroosterde brood in reepjes en breng de eieren op smaak met zout en peper. Serveer de eieren samen met de broodsoldaatjes waarmee je in het eigeel kunt dippen.

  6. Tip: Voor het ontbijt misschien een beetje te veel, maar voor de lunch een top-aanvuller: maak met een spiraalsnijder dunne slierten van ½ courgette en bak ze mee in de oven. Ook lekker als toevoeging zijn aspergebroccoli, paprikareepjes en halve sjalotjes.

  7. *Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kunnen de sneetjes boerenboord vervangen worden door één sneetje koolhydraatarm Tasty Basics brood

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 20,50