Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Frozen yoghurt met bramen

3 uur 40 minuten

Nagerecht

Vegetarisch

10 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de bodem:

Voor frozen yoghurt:

Tools

oven

vierkant bakblik (24 x 24 cm)

bakpapier

keukenmachine

plasticfolie

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 10 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed het bakblik met bakpapier. Als je het bakpapier onder de kraan even nat maakt en verfrommelt, dan kun je het makkelijker in het bakblik vormen.

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukjes. Doe de appels, de havermout, de zoetstof en 2 eetlepels gesmolten kokosolie in de keukenmachine en mix tot een samenhangend mengsel.

  3. Druk het havermoutmengsel in het bakblik en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  4. Doe 65 gram yoghurt met de bramen in de keukenmachine en maal tot een grove bramenyoghurt.

  5. Schep de rest van de yoghurt over de krokante bodem. Verdeel de bramenyoghurt erover en maak met een lepel een swirl door de witte yoghurt.

  6. Zet het bakblik in de vriezer, dek de bovenkant af met plasticfolie en laat de yoghurt in 3 uur opstijven.

  7. Haal met behulp van het bakpapier de frozen yoghurt uit het bakblik, laat 10-15 minuten staan en snijd dan in repen of vierkantjes. Wat je overhoudt, kun je 2-3 weken in de vriezer bewaren.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 13,50

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 24,00