Fruitsalade met citrus-hangop

2 personen 20 min Vegetarisch gerecht

Tip: Je kunt de verse bosbessen en frambozen ook vervangen door diepvriesfruit; vervang in dat geval de volgorde door het fruit onderin te scheppen, omdat diepvriesfruit wat minder fraai oogt als het ontdooid is.

Ingrediënten

  • 50 centiliter magere yoghurt
  • 1 citroen, alleen de rasp/schil
  • 60 gram Frambozen
  • 60 gram Bosbessen
  • ½ sinaasappel
  • ½ mango
  • 8 blaadjes verse munt
  • 1 theelepel zoetstof (vloeibaar, bijv. Canderel)

Benodigdheden

  • Theedoek
  • Zeef/ vergiet

Bereiden

  1. Let op: bereidingstijd 20 minuten + 6 uur (uitlekken)

    Leg de (schone) theedoek in een zeef of vergiet. Zet de zeef in een passende kom om het vocht op te vangen. Giet de yoghurt in de theedoek en vouw de theedoek dicht. Laat de yoghurt minimaal 6 uur, of liever nog een nacht, uitlekken.

  2. Snijd 6 muntblaadjes heel fijn (bewaar er 2 voor garnering). Rasp de schil van de schoongeboende citroen en de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Meng de citrusrasp, munt en de zoetstof door de uitgelekte yoghurt.

  3. Schil de mango, en snijd die in schijfjes of blokjes. Meng de sinaasappelsap door de mango. Serveer de hangop in een mooi schaaltje, schep er wat mango op en vul aan met de frambozen en bosbessen. Garneer met een muntblaadje.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag