Gemarineerde tonijnmoot van de BBQ met warme oosterse salade
45 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snipper de ui, knoflook en gember heel fijn en pers de limoen uit. Vermeng met de sesamolie en het limoensap. Besmeer de tonijn aan alle kanten met de marinade en laat ca. 30 minuten intrekken.
Verhit wat olie in een grillpan (of gebruik de barbecue) en grill de tonijn in ca. 5 minuten aan alle kanten bruin. De binnenkant mag, afhankelijk van uw eigen smaak, nog rosé of rood zijn. Bestrooi met peper en zout en snijd in plakken. Garneer met de sesamzaadjes.
Maak dan de Oosterse salade. Snijd de rode ui doormidden en snijd er dan dunne halve ringen van. Snijd de onderkant van de paksoi eraf en snijd dan in stukken van ca. 4 cm.
Blancheer de bimi scheuten ca. 4 minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Hak de lente-uitjes in stukken van ca. 3 cm. Verhit wat Frylight bakspray in een wok en bak onder voortdurend omscheppen de paksoi, bimi en lente-uitjes ca. 4 minuten. Bak de laatste 1-2 minuten de rode ui nog even mee.
Tip:
Lekker met een portie zilvervliesrijst.