Geroosterde aardbeien met steranijs, vanille en frozen yoghurt
Nagerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 200ËšC.
Begin met de frozen yoghurt. Meng de helft van de vanillepeul en 1 tl zoetstof door de yoghurt. Doe het mengsel in een bakje in de vriezer. Laat het geheel minstens 3,5 uur invriezen en roer de yoghurt iedere 30 minuten goed los, zodat er geen ijskristallen ontstaan.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Meng in een kom de aardbeien met de vanille, citroensap, zoetstof en steranijs. Nadat de ingrediënten goed gemend zijn, leg de aardbeien met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster het geheel in 20 minuten in de oven, totdat de vruchten ietwat zacht en licht gekleurd zijn.
Verdeel de warme aardbeien over twee kommetjes en serveer met een bolletje frozen yoghurt. Bestrooi met hazelnoten.