Gevulde bolcourgette met bloemkoolrijst, groene asperges en peultjes
45 minuten
Hoofdgerecht
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Oven voorverwarmen op 180 °C. Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Bewaar de dekseltjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de asperges in kleine stukjes. Snijd de peultjes in drieën. Hak de koriander en de munt heel fijn.
Trek de schil van de citroen met een zesteur en pers de citroen uit. Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze met behulp van de pulseerknop in de keukenmachine tot een soort rijst. Vet een koekenpan in met wat Frylight bakspray en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten.
Voeg dan de bloemkoolrijst, asperges en de peultjes toe en bak nog 1 minuut. Meng van het vuur af de kruiden, olijfolie en citroenzeste en - sap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Vul de bolcourgettes met het mengsel en zet de dekseltjes er weer op. Zet de courgettes op de bakplaat, leg de trostomaat takjes er in z’n geheel naast in de oven en bak ze ca. 25 minuten. Kook ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 10 minuten gaar.
Serveer de courgettes met het dekseltje er tegenaan geplaatst en garneer met de achtergehouden verse kruiden. Leg het takje trostomaatjes ernaast en serveer met de freekeh.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.