Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Gevulde bolcourgette met bloemkoolrijst, groene asperges en peultjes

45 minuten

Hoofdgerecht

Veganistisch, Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Keukenmachine

Ovenschaal

Zesteur

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C. Snijd de kapjes van de courgettes en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Bewaar de dekseltjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de asperges in kleine stukjes. Snijd de peultjes in drieën. Hak de koriander en de munt heel fijn.

  2. Trek de schil van de citroen met een zesteur en pers de citroen uit. Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze met behulp van de pulseerknop in de keukenmachine tot een soort rijst. Vet een koekenpan in met wat Frylight bakspray en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten.

  3. Voeg dan de bloemkoolrijst, asperges en de peultjes toe en bak nog 1 minuut. Meng van het vuur af de kruiden, olijfolie en citroenzeste en - sap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Vul de bolcourgettes met het mengsel en zet de dekseltjes er weer op. Zet de courgettes op de bakplaat, leg de trostomaat takjes er in z’n geheel naast in de oven en bak ze ca. 25 minuten. Kook ondertussen de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 10 minuten gaar.

  5. Serveer de courgettes met het dekseltje er tegenaan geplaatst en garneer met de achtergehouden verse kruiden. Leg het takje trostomaatjes ernaast en serveer met de freekeh.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem +

MultiV Fem +

Krachtige ondersteuning

€ 26,75

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 26,75