Gevulde varkenshaas met cranberrysaus
45 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Doe de zongedroogde tomaat, olijven en knoflook in een vijzel en maal fijn tot een pasta. Roer de Parmezaanse kaas erdoor.
Snijd de varkenshaas in de lengte open en leg op één helft wat basilicumblaadjes. Schep hierop de tomaat-olijvenpasta en daarop weer wat basilicumblaadjes.
Rol de varkenshaas dicht en bind hem vast met stukjes keukentouw. Bestrooi met zout en peper.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Doe voor de cranberrysaus het water in een steelpan en voeg de cranberry’s, zoetstof, kruidnagel en speculaaskruiden toe. Kook al roerend 8-10 minuten op laag tot middelhoog vuur.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de varkenshaas rondom bruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en laat het 8 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verhit voor de spinazie in een wok of diepe koekenpan de olijfolie en bak de sjalot, gember en knoflook 3-4 minuten. Voeg de wilde spinazie toe en wacht tot-ie is geslonken.
Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm en serveer ze op een bedje van pasta en wilde spinazie. Strooi tot slot de gehakte hazelnoten erover en geef de cranberrysaus erbij.
*Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kan de volkoren pasta vervangen worden door courghetti.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.