Groene Shakshuka
30 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Pel de ui en knoflook, snipper de ui en pers de knoflook. Maak de asperges schoon door ze te schillen en de houten onderkant te verwijderen. Snijd ze vervolgens in stukjes van 3 cm.
Bak in een droge koekenpan het karwij- en komijnzaad 1 minuut. Doe ze in een vijzel en wrijf ze samen met wat zout en versgemalen peper fijn.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes 2-3 minuten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en courgettespaghetti 3 minuten. Voeg het kruidenmengsel, de broccoli, spinazie, asperges en het citroensap toe en roer tot de spinazie voor de helft is geslonken. Als het geheel wat droog wordt, kun je eventueel een scheutje water toevoegen.
Maak vier kuiltjes in de pan en breek de eieren erboven. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes garen tot de eieren gestold zijn (dit duurt ongeveer 10 minuten).
Bedruppel de groene shakshuka met wat yoghurt, bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer samen met sneetjes geroosterd volkoren stokbrood.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.