Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Groene Shakshuka

30 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Om te graneren:

Voor erbij:

Tools

knoflookpers

vijzel

koekenpan met deksel

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en pers de knoflook. Maak de asperges schoon door ze te schillen en de houten onderkant te verwijderen. Snijd ze vervolgens in stukjes van 3 cm.

  2. Bak in een droge koekenpan het karwij- en komijnzaad 1 minuut. Doe ze in een vijzel en wrijf ze samen met wat zout en versgemalen peper fijn.

  3. Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes 2-3 minuten.

  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en courgettespaghetti 3 minuten. Voeg het kruidenmengsel, de broccoli, spinazie, asperges en het citroensap toe en roer tot de spinazie voor de helft is geslonken. Als het geheel wat droog wordt, kun je eventueel een scheutje water toevoegen.

  5. Maak vier kuiltjes in de pan en breek de eieren erboven. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur zachtjes garen tot de eieren gestold zijn (dit duurt ongeveer 10 minuten).

  6. Bedruppel de groene shakshuka met wat yoghurt, bestrooi met de peterselieblaadjes en serveer samen met sneetjes geroosterd volkoren stokbrood.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MenoFysic

MenoFysic

Voor vrouwen van 40+

€ 30,50

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50