Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Hele geroosterde zeebaars met sojasaus en gember geserveerd met rijst en gember-chili garneer

Hoofdgerecht

Vis

4 personen
Moeilijk
BackOnTrack
Regular

Let op, je bekijkt een recept met de fases back-on-track, regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de saus:

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kleine pan en zet hem op hoog vuur. Laat de saus, zodra hij kookt, nog 1 minuut koken beweeg de pan rustig heen en weer tot de zoetstof is opgelost. Haal de pan van het vuur en zet hem opzij.

  2. Maak aan beide kanten van de vis vijf schuine inkepingen van ½ cm diep en ca 8 cm lang. Strooi gelijkmatig 1 eetlepel zoutvlokken over de ene kant van de vis en wrijf het in de inkepingen. Doe datzelfde met de andere kant van de vis en bestrooi ook de buikholte van de vis met nog ½ theelepel zout. Snijd 8 bosuien in stukjes van 5 cm en zet ze opzij. Snijd de overige 2 bosuien in dunne ringen en houd ze apart.

  3. Verdeel een aantal koolbladeren en de grote stukken bosui over een braadslee waar de vis schuin inpast. Leg de vis schuin in de braadslee en bestrooi hem met de gember. Giet de saus over de vis, dek de braadslee goed af met aluminiumfolie en zet hem 40 minuten in de oven. Bedruip de vis in die tijd twee keer met het uitgelopen vocht tot hij gaar is. Steek om de gaarheid te controleren een mes in een van de inkepingen en kijk of het visvlees loskomt van de graat en niet doorschijnend meer is. Bestrooi de vis met de fijn gesneden bosuiringetjes en de chilipeper en zet opzij.

  4. Doe de kokosolie in een klein steelpannetje en laat heel heet worden. Wanneer de olie heet is, giet het over de vis heen.

  5. Bestrooi de zeebaars met de koriander en serveer direct, met volkoren rijst.

  6. Tip: Om de volkorenrijst extra lekker te maken, snijd extra reepjes gember en chilipeper in dunne reepjes en bak deze in een aparte pan tot donkerbruin. Schep het daarna door de volkorenrijst heen. Garneer de rijst met zwart & witte sesamzaadjes.

  7. *Back on Track: Bij het Back on Track programma kan de zilvervliesrijst vervangen worden door bloemkool- of broccolirijst.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Great Hair

Great Hair

For Woman

€ 21,50

MultiV Meno

MultiV Meno

De menopauze hoeft niet vervelend te zijn

€ 26,75