Kalfskoteletten in pittige tomatensaus

4 personen 1 uur en 10 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 5 sneetjes volkorenbrood
  • 3 eetlepels peterselie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram kalfskoteletten
  • peper en zout
  • 50 milliliter magere melk
  • Frylight bakspray / 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 theelepel groene peperkorrels, gemalen
  • 1 verse rode chilipeper, zonder zaden, fijngehakt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 milliliter Stevia NewFysic vloeibare zoetstof
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 440 gram stukjes tomaat uit blik

Benodigdheden

  • keukenmachine

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180˚ Celsius. Leg een rooster in een kleine ovenschaal.
    Maal het brood, de knoflook en peterselie in een keukenmachine tot er broodkruim ontstaat. Strooi het broodkruim op een bord. Schenk de melk in een kom. Bestrooi de kalfskoteletten met zout en peper en doop ze vervolgens in de melk en wentel ze door het broodkruim. Druk het kruim goed aan en leg de koteletten op het rooster in de ovenschaal. Bak de koteletten 20 minuten in de oven.

  2. Verhit ondertussen in een kleine braadpan wat Frylight bakspray/olijfolie. Voeg de ui, peper, kappertjes en chilipeper toe. Leg het deksel op de pan en bak het geheel voor 8 minuten. Meng dan de azijn, vloeibare zoetstof en de tomatenpuree erdoor. Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten sudderen.

  3. Neem de kalfskoteletten van het rooster en veeg de ovenschaal schoon. Schenk de tomatensaus uit de braadpan in de ovenschaal, leg de koteletten hier bovenop en zet de schaal weer in de oven. Zet de oven op 150˚Celcius en laat nog 10 minuten in de oven staan.

  4. ! Eet bij deze maaltijd geen koolhydraten (rijst of pasta) meer, deze worden bij deze maaltijd vervangen door het volkorenbrood waarmee het broodkruim wordt gemaakt !

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag