Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kalfskoteletten in pittige tomatensaus

1 uur en 10 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

4 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

keukenmachine

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180˚ Celsius. Leg een rooster in een kleine ovenschaal. Maal het brood, de knoflook en peterselie in een keukenmachine tot er broodkruim ontstaat. Strooi het broodkruim op een bord. Schenk de melk in een kom. Bestrooi de kalfskoteletten met zout en peper en doop ze vervolgens in de melk en wentel ze door het broodkruim. Druk het kruim goed aan en leg de koteletten op het rooster in de ovenschaal. Bak de koteletten 20 minuten in de oven.

  2. Verhit ondertussen in een kleine braadpan met olijfolie. Voeg de ui, peper, kappertjes en chilipeper toe. Leg het deksel op de pan en bak het geheel voor 8 minuten. Meng dan de azijn, vloeibare zoetstof en de tomatenpuree erdoor. Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten sudderen.

  3. Neem de kalfskoteletten van het rooster en veeg de ovenschaal schoon. Schenk de tomatensaus uit de braadpan in de ovenschaal, leg de koteletten hier bovenop en zet de schaal weer in de oven. Zet de oven op 150˚Celcius en laat nog 10 minuten in de oven staan.

  4. Let op: Eet bij deze maaltijd geen koolhydraten (rijst of pasta) meer, deze worden bij deze maaltijd vervangen door het volkorenbrood waarmee het broodkruim wordt gemaakt.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 26,75

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 15,50