Kalfskoteletten in pittige tomatensaus
1 uur en 10 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180Ëš Celsius. Leg een rooster in een kleine ovenschaal. Maal het brood, de knoflook en peterselie in een keukenmachine tot er broodkruim ontstaat. Strooi het broodkruim op een bord. Schenk de melk in een kom. Bestrooi de kalfskoteletten met zout en peper en doop ze vervolgens in de melk en wentel ze door het broodkruim. Druk het kruim goed aan en leg de koteletten op het rooster in de ovenschaal. Bak de koteletten 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen in een kleine braadpan met olijfolie. Voeg de ui, peper, kappertjes en chilipeper toe. Leg het deksel op de pan en bak het geheel voor 8 minuten. Meng dan de azijn, vloeibare zoetstof en de tomatenpuree erdoor. Zet het vuur lager en laat het geheel 15 minuten sudderen.
Neem de kalfskoteletten van het rooster en veeg de ovenschaal schoon. Schenk de tomatensaus uit de braadpan in de ovenschaal, leg de koteletten hier bovenop en zet de schaal weer in de oven. Zet de oven op 150ËšCelcius en laat nog 10 minuten in de oven staan.
Let op: Eet bij deze maaltijd geen koolhydraten (rijst of pasta) meer, deze worden bij deze maaltijd vervangen door het volkorenbrood waarmee het broodkruim wordt gemaakt.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.