Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kalkoenrollade met paddenstoelensaus en knolselderijtaartjes

120 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

6 personen
Moeilijk
BackOnTrack

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Paddenstoelensaus:

Knolselderijtaartjes

Tools

Pureestamper of staafmixer

Koekenpan of deegroller

Knoflookpers

Keukentouw

2 braadsledes

6 ramekins (kleine ovenschaaltjes)

ovenschaal

oventhermometer

vleesvork

aluminiumfolie

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Breng een pan water aan de kook, voeg een snuf zout toe en kook de knolselderijblokjes in 10-15 minuten gaar. Laat iets afkoelen en uitlekken, en pureer ze met een pureestamper of staafmixer. Roer de melk door de knolselderijpuree en breng op smaak met de mosterd en nootmuskaat, plus wat zout en peper. Zet apart.

  3. Klap de kalkoenfilet open en sla beide zijden plat met de achterkant van een koekenpan of deegroller, zodat je een lange, dunne plak krijgt. Smeer in met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi de kalkoen met de fijngehakte kruiden, knoflook, wat zout en peper. Leg de plakjes rauwe ham erop en rol de kalkoenfilet op, zodat je een rollade krijgt, en bind vast met stukjes keukentouw.

  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadslee op middelhoog vuur en braad de kalkoenfilet in 8-10 minuten rondom goudbruin. Zet de braadslee 50 minuten in de voorverwarmde oven.

  5. Week intussen de gedroogde paddenstoelen 30 minuten in een kom met kokend water.

  6. Vet de ramekins (kleine ovenschaaltjes) in met olijfolie en vul ze met het knolselderijmengsel. Bestrooi met de Zwitserse strooikaas. Vul een ovenschaal met heet water en zet de ramekins erin – het water moet ongeveer tot twee derde van de ramekins komen. Zet ze, als de kalkoenfilet 35 minuten in de oven zit, naast de kalkoenfilet in de oven.

  7. Giet de gedroogde paddenstoelen af en doe ze, als de kalkoenfilet 50 minuten in de oven zit, bij de kalkoen in de braadslee, samen met de witte wijn. Laat dit alles nog 10 minuten in de oven staan tot de kalkoen gaar is. Controleer met een oventhermometer of de kalkoenrollade klaar is: is de kerntemperatuur 70°C en loopt er helder vocht uit als je met een vleesvork in de kalkoen prikt, dan is de rollade gaar.

  8. Verhit intussen voor de paddenstoelensaus de olijfolie en bak de ui en knoflook 4-5 minuten. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Blus af met de vermout.

  9. Haal de kalkoenrollade uit de braadslee en laat rusten onder aluminiumfolie. Roer het aanbaksel in de braadslee los en doe het bij de paddenstoelen in de pan. Roer door en breng de saus op smaak met zout en peper.

  10. Verwijder het keukentouw en snijd de rollade aan tafel in plakken. Serveer samen met de knolselderijtaartjes en paddenstoelensaus.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50