Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Knolselderij-preistamppot met runderstoof

25 (3,5 - 4 uur wachttijd) minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Koekenpan

Pureestamper

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Bestrooi de runderriblappen met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak het vlees rondom bruin. Haal uit de pan en houd zolang apart.

  2. Bak in dezelfde pan de uienringen 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Doe dan de tomatenpuree, sojasaus en het laurierblaadje erbij en verhit 1 minuut mee. Schep het vlees weer in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en stoof het vlees 3½-4 uur met het deksel op de pan. Houd het in de gaten en zorg dat het vlees niet te droog wordt; voeg eventueel een scheutje water toe.

  3. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Maak ook de knolselderij schoon en snijd in kleine blokjes. Doe de kokosmelk met 350-450 ml water in een pan, voeg de bloemkool, knolselderijblokjes en wat zout toe. Kook gaar in ongeveer 25 minuten.

  4. Giet de bloemkool en knolselderij af en stamp tot een puree. Schep de prei, mosterd, het venkelzaad, edelgistvlokken, cornichons en wat versgemalen peper erdoor en verhit nog 1-2 minuten op middelhoog vuur.

  5. Schep de yoghurt erdoor en verdeel de stamppot over 2 borden. Verdeel de runderstoof erover en garneer met de chilivlokken.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

AppetiteControl

AppetiteControl

Weg met de moeilijke momenten!

€ 22,50

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 21,50