Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kruidige bloemkoolsoep met kerrie

25 minuten

Lunch

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Voor de pesto:

Tools

Soeppan

Blender of staafmixer

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Maak de selderij schoon en snijd in stukjes. Maak de bloemkool schoon en snijd of breek hem in roosjes. Snijd de tomaat in stukjes.

  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg na 2-3 minuten de bleekselderij toe, het kerriepoeder en de chilivlokken, en bak 3 minuten mee.

  3. Doe de bloemkool, tomaat en bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten tot de bloemkool gaar is.

  4. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Verdun de soep met de melk en verwarm de soep nog even door. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

  5. Doe alle ingrediënten voor de rucola pesto in de keukenmachine en maal tot een grove pesto. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

  6. Schenk de soep in twee soepkommen en maak in iedere kom een swirl van pesto. Garneer met versgemalen peper en serveer met het volkorenbrood of -crackers met mager beleg.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 20,50

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 24,70