Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Kruidige kokoscurry met kalfsvlees

45 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

4 personen
Gemiddeld

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

koekenpan

aluminiumfolie

wok met deksel

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Bestrooi het kalfsvlees met zout en peper. Verhit een ½ eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kalfsreepjes rondom goudbruin. Bewaar ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.

  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en fruit de ui, tot hij glazig is. Voeg de kruiden toe en bak ze 1 minuut mee.

  3. Doe de courgette en paprika’s erbij, voeg een scheutje water toe en leg het deksel op de pan. Laat de groenten 10-15 minuten garen op laag tot middelhoog vuur – schep af en toe om.

  4. Verkruimel het bouillonblokje erover, voeg nog een scheut water toe en roer goed door.

  5. Giet de kokosmelk erbij en laat de curry 15 minuten zachtjes koken – roer regelmatig. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  6. Kook intussen de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.

  7. Schep het kalfsvlees door de curry, gevolgd door de spinazie en laat nog 3-4 minuten koken. Voeg eventueel een scheut water toe als het te droog wordt; het groentemengsel moet net boven het vocht uitkomen.

  8. Serveer de kokoscurry met de zilvervliesrijst.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,75

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 24,00