Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Lamshaas met rode wijnsaus

30 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

2 personen
Moeilijk

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Stoompan (optioneel)

Kleine koekenpan

Voorverwarmd bord of schaal

Aluminiumfolie

Fijne zeef (optioneel)

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom ze in 20-25 minuten gaar. Je kunt de bloemkool ook gewoon koken, maar dan verliest hij meer vitaminen (doe dit wel korter dan de aangegeven tijd, ongeveer 15 minuten).

  2. Bestrooi de lamshaasjes met zout en peper. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de lamshaasjes in 5 minuten rondom goudbruin.

  3. Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbele laag aluminiumfolie.

  4. Bak de sjalotten in de overgebleven olijfolie in de koekenpan tot ze glazig zijn.

  5. Voeg de rode wijn en 2 eetlepels Alpro Cuisine light toe en laat inkoken tot een saus.

  6. Breng de saus op smaak met de zoetstof, tijm en wat zout. Houd zolang warm.

  7. Maal de bloemkool tot een puree in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Doe er 2 eetlepels Alpro Cuisine light bij om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, wat zout en peper.

  8. Druk eventueel de bloemkoolpuree met een lepel door een fijne zeef.

  9. Snijd de lamshaasjes in dikke plakken en serveer samen met de saus en bloemkoolpuree.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 24,00

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 23,50