Lamshaas met rode wijnsaus
30 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snijd de bloemkool in roosjes en stoom ze in 20-25 minuten gaar. Je kunt de bloemkool ook gewoon koken, maar dan verliest hij meer vitaminen (doe dit wel korter dan de aangegeven tijd, ongeveer 15 minuten).
Bestrooi de lamshaasjes met zout en peper. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de lamshaasjes in 5 minuten rondom goudbruin.
Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbele laag aluminiumfolie.
Bak de sjalotten in de overgebleven olijfolie in de koekenpan tot ze glazig zijn.
Voeg de rode wijn en 2 eetlepels Alpro Cuisine light toe en laat inkoken tot een saus.
Breng de saus op smaak met de zoetstof, tijm en wat zout. Houd zolang warm.
Maal de bloemkool tot een puree in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Doe er 2 eetlepels Alpro Cuisine light bij om het smeuïg te maken en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat, wat zout en peper.
Druk eventueel de bloemkoolpuree met een lepel door een fijne zeef.
Snijd de lamshaasjes in dikke plakken en serveer samen met de saus en bloemkoolpuree.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.