Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Luxe witlofpakketjes

80 minuten

Hoofdgerecht

Veganistisch, Vegetarisch

4 personen
Gemiddeld
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Staafmixer

Vergiet

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Was de witlof en maak de blaadjes los. Doe een ruime hoeveelheid water in een pan en voeg 1 theelepel bouillon toe. Breng het water aan de kook en laat de witlofblaadjes ongeveer 2 minuten koken. Spoel de witlofblaadjes met koud water af in een vergiet. Laat de witlofblaadjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.

  2. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de champignons in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui ca. 1 minuut op zacht vuur. Voeg de champignons en 2 eetlepels water toe en laat op zacht vuur trekken totdat het vocht verdampt is. Breng op smaak met 1 theelepel bouillon, wat peper en 1 eetlepel truffelolie.

  3. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg op een snijplank 7 blaadjes witlof dakpansgewijs op elkaar. Leg in het midden 2 eetlepels gehakte champignons. Vouw de zijkanten van de witlof 2 cm over de vulling heen en rol de witlof voorzichtig op tot een pakketje. Doe dit met alle witlofblaadjes en champignons totdat deze allemaal zijn verwerkt tot pakketjes. Leg de witlofpakketjes in een ovenschaal.

  4. Verwarm in een steelpan de madeira of sherry , 125 ml water en 3 theelepels bouillonpoeder en kook dit in tot ongeveer 100 ml. Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine stukjes. Zet de knolselderij op met water, zout en het citroensap. Breng dit aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Doe ondertussen de witlofpakketjes in de oven en verwarm deze voor ongeveer 15 minuten op 175°C.

  5. Giet de knolselderij af en pureer deze samen met 1 eetlepel truffelolie helemaal fijn. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verwarm de saus nog even (laat niet koken) en voeg nadat je deze van het vuur hebt gehaald nog 1 eetlepel truffelolie toe.

  6. Verdeel de knolselderijpuree over 4 borden en leg op elk bord 2 witlofpakketjes. Schep de saus voor een deel over de witlofpakketjes en serveer de rest apart.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem +

MultiV Fem +

Krachtige ondersteuning

€ 25,75

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95