Oosterse soep met kip en champignons

2 personen 20 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • 250 gram broccoli
  • 150 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 120 gram kipfilet
  • 60 gram volkoren noedels (ongekookt)
  • 1 bosuitje
  • gemberwortel, stukje van ca. 1 cm
  • ½ limoen
  • 50 centiliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel verse koriander (naar smaak)

Bereiden

  1. Kook de volkoren noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze uitlekken in een vergiet.

  2. Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes en de bosui in schuine stukjes van 1 cm. Breng in een soeppan een ½ liter water aan de kook samen met 1 tablet groentebouillon, de gember en limoen. Laat de bouillon 5 minuten zachtjes trekken.

  3. Snijd de kip in plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 minuten op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 minuten de broccoli en champignons toe. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui en verse koriander door de soep heen en verwarm nog 1 minuut mee. Verdeel de noedels over 2 kommen en schep daar de soep overheen.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag