Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Ossenhaas met zoete aardappelpuree

30 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

Eenvoudig

Wat heb je nodig:

 

Tools

vleesthermometer

Hoe pakken we dit aan:

  1. Verhit de boter en olie in een braadpan. Bak de ossenhaas rondom bruin in ca. 5 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en prik de vleesthermometer erin. Bak het vlees in ca. 14 minuten rosé met een kerntemperatuur van 58˚C. Keer af en toe.

  2. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om te laten rusten. Serveer op een plank of schaal met een scherp mes.

  3. ZOETE AARDAPPELPUREE
    - Reken ongeveer 1 aardappel per persoon.
    - Schil de zoete aardappels dun en snijd ze in stukken. Kook deze in een beetje water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Stamp fijn met een klontje roomboter of scheutje olijfolie.
    - Breng op smaak met zout, peper en niet te vergeten een snuf Ras El Hanout naar smaak.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 25,75

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95