Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Ovengegaard kalfsstaartstuk met gebakken paddenstoelen en tagliatelle

70 minuten

Hoofdgerecht

Vlees

6 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Ovenschaal

Kernthermometer

Aluminiumfolie

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Maak met de punt van een mes inkepingen in het vlees en duw de schoongemaakte teentjes knoflook in de openingen. Wrijf het vlees in met mosterd en kruid met peper en zout. Leg het vlees in de ovenschaal en steek de kernthermometer in het dikste gedeelte. Gaar het vlees in ca. 50 minuten tot een kerntemperatuur van ca. 55 °C.

  2. Maak de uien en de knoflook schoon en snipper ze fijn. Maak de paddenstoelen schoon en snijd deze in plakjes. Vet een bakpan in met wat Frylight bakspray/olijfolie en fruit de uien en de knoflook op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Draai het vuur wat hoger en voeg de paddenstoelen toe. Bak ze ca. 5 minuten en blus af met de cognac. Laat nog 1 minuut de alcohol wat verdampen en voeg dan de Alpro cuisine light toe, draai het vuur wat lager en breng de saus op smaak met peper en zout.

  3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking in ca. 12 minuten gaar. Zodra het vlees op de juiste kerntemperatuur is kan je het vlees uit de oven halen, in aluminiumfolie wikkelen en ca. 10 minuten laten rusten. Het vlees uit het folie nemen, het losgekomen vleesvocht bij de paddenstoelensaus gieten en deze saus dan afmaken met 2 eetlepels truffelsalsa. Snijd het vlees aan tafel in plakken (verwijder evt. de knoflookteentjes) en serveer met de volkoren tagliatelle en de paddenstoelensaus.

  4. Tip:
    Lekker met een groene salade (zie bijgerechten).

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Mood&Energy

Mood&Energy

Mood en Energy

€ 21,50

MultiV Fem

MultiV Fem

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 26,75