Pita met broccolispread en gebakken ei
20 minuten minuten
Lunch
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe de broccoliroosjes in een pan, zorg ervoor dat ze net onder staan. Breng het water aan de kook, leg het deksel erop en kook de broccoliroosjes in ongeveer 4 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe.
Giet de broccoli en tuinerwten af in een vergiet en vang een kopje van het kookwater op. Spoel de groentes af onder koud stromend water.
Doe de broccoli, tuinerwten, muntblaadjes, witte kaas, het citroensap en de extra vergine olijfolie in de hakmolen. Mix tot een gladde spread en breng op smaak met zout en peper. Is de spread nog niet smeuïg genoeg? Voeg wat van het kookwater toe.
Bak intussen de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de eieren.
Snijd de pitabroodjes doormidden, zodat je 2 platte helften krijgt. Besmeer 4 helften met de broccoli-fetaspread, verdeel de rucola erover en leg er een gebakken eitje op. Bestrooi eventueel met de chilivlokken en leg er een half, onbesmeerd pitabroodje op.
Tip: Serveer met een frisse rauwkostsalade.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.