Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Pita met broccolispread en gebakken ei

20 minuten minuten

Lunch

Vegetarisch

4 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Vergiet

Hakmolen of keukenmachine

Koekenpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Doe de broccoliroosjes in een pan, zorg ervoor dat ze net onder staan. Breng het water aan de kook, leg het deksel erop en kook de broccoliroosjes in ongeveer 4 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe.

  2. Giet de broccoli en tuinerwten af in een vergiet en vang een kopje van het kookwater op. Spoel de groentes af onder koud stromend water.

  3. Doe de broccoli, tuinerwten, muntblaadjes, witte kaas, het citroensap en de extra vergine olijfolie in de hakmolen. Mix tot een gladde spread en breng op smaak met zout en peper. Is de spread nog niet smeuïg genoeg? Voeg wat van het kookwater toe.

  4. Bak intussen de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.

  5. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de eieren.

  6. Snijd de pitabroodjes doormidden, zodat je 2 platte helften krijgt. Besmeer 4 helften met de broccoli-fetaspread, verdeel de rucola erover en leg er een gebakken eitje op. Bestrooi eventueel met de chilivlokken en leg er een half, onbesmeerd pitabroodje op.

  7. Tip: Serveer met een frisse rauwkostsalade.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 3,95

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 25,75