Pita met falafel
35 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de kikkererwten, bloemkoolrijst, walnoten, sjalot, de helft van de knoflook, korianderblaadjes, het meel, bakpoeder, het venkelzaad en komijnzaad in de keukenmachine en maal tot een samenhangend mengsel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Maak je handen nat, draai 12 balletjes van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven; keer ze na 14 minuten om.
Bak de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Meng de yoghurt met de tahin en de rest van de knoflook.
Meng de botersla met de cherrytomaatjes, snackkomkommers en wat dressing.
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de falafel, sla, komkommer en tomaatjes. Serveer en geef de rest van de salade en dressing erbij.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.