Portobello’s met volkoren toast en gepocheerd ei
25 minuten
Lunch
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor tot 220˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de gesneden paddenstoelen met 2 el olijfolie, geperste knoflook,
kaneel, zout en royaal versgemalen peper.Leg het paddenstoelen mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster alles 15 minuten. Schep na 7 minuten de portobello‘s even om, zodat ze aan beide kanten bruin worden.
Vul intussen een middelgrote pan ruim met water en een el witte wijn azijn. Breng het aan de kook. Zet het vuur, zodra het water kookt, halfhoog en maak een zacht draaikolkje in het water met een lepel. Laat vervolgens een ei voorzichtig in het midden van de kolk vallen en laat het 1½ minuut pocheren (of iets langer voor een iets gaardere dooier). Doe dit een voor een met de 4 eieren. Wanneer je goed geoefend hebt met eieren pocheren kun je er wellicht twee tegelijk pocheren.
Leg 2 beschuiten op elk bord. Verdeel de geroosterde portobello’s over de 4 crackers. Leg vervolgens op iedere cracker een gepocheerd ei en een paar blaadjes basilicum. Bestrooi elk ei met snufje zout, peper en chilivlokken.
Tip: Serveer met groente
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.