Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Portobello’s met volkoren toast en gepocheerd ei

25 minuten

Lunch

Vegetarisch

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Bakplaat

Bakpapier

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor tot 220˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de gesneden paddenstoelen met 2 el olijfolie, geperste knoflook,
    kaneel, zout en royaal versgemalen peper.

  2. Leg het paddenstoelen mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster alles 15 minuten. Schep na 7 minuten de portobello‘s even om, zodat ze aan beide kanten bruin worden.

  3. Vul intussen een middelgrote pan ruim met water en een el witte wijn azijn. Breng het aan de kook. Zet het vuur, zodra het water kookt, halfhoog en maak een zacht draaikolkje in het water met een lepel. Laat vervolgens een ei voorzichtig in het midden van de kolk vallen en laat het 1½ minuut pocheren (of iets langer voor een iets gaardere dooier). Doe dit een voor een met de 4 eieren. Wanneer je goed geoefend hebt met eieren pocheren kun je er wellicht twee tegelijk pocheren.

  4. Leg 2 beschuiten op elk bord. Verdeel de geroosterde portobello’s over de 4 crackers. Leg vervolgens op iedere cracker een gepocheerd ei en een paar blaadjes basilicum. Bestrooi elk ei met snufje zout, peper en chilivlokken.

  5. Tip: Serveer met groente

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 25,50

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 26,75