Quinoa, tomaat en prei gevulde bolcourgette

2 personen 45 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • 100 gram Arla Apetina witte kaasblokjes light (10% vet)
  • 80 gram quinoa
  • 2 kleine bolcourgettes
  • 10 kerstomaatjes
  • 2 dunne preien
  • 1 bouillonblokje
  • 1 knoflook teentje
  • 4 peterselie takjes, alleen de blaadjes
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het kapje van de bolcourgettes af. Hol de courgettes een beetje uit, het vruchtvlees wordt in dit recept niet gebruikt. Bestrooi de binnenkant met wat peper en zout.

  2. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Snijd de peterselie fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de tomaatjes in vieren. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met het bouillonblokje gaar in ca. 12 minuten.

  3. Spray wat Frylight bakspray in een koekenpan en bak eerst de knoflook 1 minuut, voeg dan de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg dan de tomatenstukjes toe en bak nog 2 minuten. Voeg van het vuur af de peterselie en de kaasblokjes toe.

    Vul de courgettes met het mengsel en bak de courgettes ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag