Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Risotto met boerenkool en paddenstoelen

35 minuten

Hoofdgerecht

Vegetarisch

2 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Keukenmachine

Koekenpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.

  2. Breng 750 ml water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en laat oplossen.

  3. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 4-5 minuten, tot ze glazig zijn.

  4. Voeg de risottorijst toe en schep om tot de korrels glanzen. Doe dan de witte wijn erbij en laat de risotto zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is ‒ roer af en toe.

  5. Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, schenk je er weer een scheut bouillon bij ‒ net zolang tot de risottorijst gaar is.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 4-5 minuten. Voeg na 3 minuten de rest van de knoflook toe en bak al omscheppend mee.

  7. Roer de Zwitserse strooikaas door de risotto, gevolgd door de boerenkool (in delen gaat het makkelijkste) en laat deze al roerend iets slinken.

  8. Schep 2 eetlepels van de pesto door de risotto, proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over borden en top af met de gebakken paddenstoelen.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Crackers Pompoen

Crackers Pompoen

Pompoen

€ 4,25

MultiV Max +

MultiV Max +

Krachtige ondersteuning

€ 26,75