Risotto met boerenkool en paddenstoelen
35 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.
Breng 750 ml water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en laat oplossen.
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 4-5 minuten, tot ze glazig zijn.
Voeg de risottorijst toe en schep om tot de korrels glanzen. Doe dan de witte wijn erbij en laat de risotto zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is ‒ roer af en toe.
Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, schenk je er weer een scheut bouillon bij ‒ net zolang tot de risottorijst gaar is.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 4-5 minuten. Voeg na 3 minuten de rest van de knoflook toe en bak al omscheppend mee.
Roer de Zwitserse strooikaas door de risotto, gevolgd door de boerenkool (in delen gaat het makkelijkste) en laat deze al roerend iets slinken.
Schep 2 eetlepels van de pesto door de risotto, proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over borden en top af met de gebakken paddenstoelen.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.