Slanke hachee
210 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Bestrooi de runderlappen met wat zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg dan de uien toe.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes, zodat je ze later gemakkelijk kunt terugvinden. Doe ze bij het vlees in de pan en schep om. Draai het vuur laag tot middelhoog en bak de uien tot ze glazig zijn. Draai het vlees af en toe om.
Voeg de champignons, augurk, rode en groende paprika toe, gevolgd door de azijn, sambal en tomatenpuree. Laat de hachee 3 uur op laag vuur zachtjes stoven en roer regelmatig even door.
Bereid de rijst, als de hachee bijna klaar is, volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de hachee samen met de rijst.
*Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kan de zilvervliesrijst vervangen worden door bloemkool- of broccolirijst.