Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Spaghetti vongole met tomaten-muntsalade

20 min + 60 min wachttijd minuten

Hoofdgerecht

Vis

2 personen
Gemiddeld
Regular
Reset

Let op, je bekijkt een recept met de fases regular, reset

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tomaten-muntsalade

Tools

knoflookpers

hoge koekenpan met diepe rand

vergiet

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Spoel de vongole een paar keer goed schoon onder koud stromend water. Doe ze dan in een bak met water, zodat ze eventueel achtergebleven zand zullen kwijtraken. Laat ze minimaal 1 uur zo staan. Controleer of alle vongole gesloten zijn en tik schelpen die nog open zijn zachtjes tegen het aanrecht om te kijken of ze nog dichtgaan. Als ze open blijven staan, gooi ze dan weg.

  2. Maak intussen de tomaten-muntsalade: snijd de gemengde tomaten in plakjes of partjes. Pel de knoflook en pers hem fijn. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Schep de plakjes tomaat om met de knoflook, sjalot, munt en balsamicoazijn. Laat de smaken intrekken.

  3. Pel de knoflook en pers hem fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem in ringetjes. Snijd de cherrytomaten in partjes. Snijd de peterselie fijn.

  4. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

  5. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de cherrytomaatjes en de tomatenpuree toe en verhit 5 minuten mee.

  6. Voeg de vongole toe en verwarm ze tot ze opengaan. Gooi schelpen die niet opengaan weg.

  7. Giet de spaghetti af en schep om met de vongole en tomatensaus. Voeg de peterselie toe en schep voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Voeg de granaatappelpitjes toe aan de tomaten-muntsalade. Garneer de pasta vongole met de rucola en serveer samen met de salade.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 21,50

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 4,25