Spinazie-knoflooksoep
20 minuten
Lunch
Veganistisch, Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak de ui, knoflook en chilipeper 5 minuten.
Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Hak intussen de spinazie grof en voeg deze toe samen met de verse kruiden. Kook de spinazie ongeveer 2 minuten mee, tot het blad net is geslonken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Is de soep te dik? Voeg dan nog een scheutje warme bouillon toe. Breng de spinaziesoep op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in kommen. Maak een swirl van de sojayoghurt, bestrooi met versgemalen zwarte peper en top af met pompoenpitten.