Spinazie-roomkaasomeletjes
20 minuten
Ontbijt
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 1 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Doe de eieren en melk in een kom en breng op smaak met oregano of nootmuskaat, zout en peper. Kluts de eieren met een garde los tot een egaal geheel.
Verhit ½ eetlepel olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Doe de spinazie erin en bak de bladeren kort tot ze iets zijn geslonken en ze niet meer over de rand van de koekenpan komen. Neem de spinazie uit de pan, druk het overtollige vocht in een zeef eruit en laat de spinazie iets afkoelen.
Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan. Maak 3 hoopjes ei (steeds 2-3 eetlepels) in de pan ‒ dit kun je eventueel in een steekring doen voor mooie ronde omeletjes ‒ en laat het ei stollen met het deksel op de pan.
Doe intussen de roomkaas samen met de spinazie in de keukenmachine, breng op smaak met een snuf zout en peper en mix tot een grof mengsel.
Besmeer de omeletjes met de spinazie-roomkaas en beleg met de cherrytomaatjes, lente-ui en eventueel alfalfa. Je kunt de mini-omeletten ook opstapelen met steeds een laagje van de spinazie-roomkaas, cherrytomaatjes, lente-ui en alfalfa ertussen.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.