Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Spinazie-roomkaasomeletjes

20 minuten

Ontbijt

Vegetarisch

1 personen
Gemiddeld
BackOnTrack

Let op, je bekijkt een recept van de back-on-track fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

garde

grote koekenpan met deksel

kleine keukenmachine

zeef

3 kleine steekringen (optioneel)

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 1 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Doe de eieren en melk in een kom en breng op smaak met oregano of nootmuskaat, zout en peper. Kluts de eieren met een garde los tot een egaal geheel.

  2. Verhit ½ eetlepel olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Doe de spinazie erin en bak de bladeren kort tot ze iets zijn geslonken en ze niet meer over de rand van de koekenpan komen. Neem de spinazie uit de pan, druk het overtollige vocht in een zeef eruit en laat de spinazie iets afkoelen.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan. Maak 3 hoopjes ei (steeds 2-3 eetlepels) in de pan ‒ dit kun je eventueel in een steekring doen voor mooie ronde omeletjes ‒ en laat het ei stollen met het deksel op de pan.

  4. Doe intussen de roomkaas samen met de spinazie in de keukenmachine, breng op smaak met een snuf zout en peper en mix tot een grof mengsel.

  5. Besmeer de omeletjes met de spinazie-roomkaas en beleg met de cherrytomaatjes, lente-ui en eventueel alfalfa. Je kunt de mini-omeletten ook opstapelen met steeds een laagje van de spinazie-roomkaas, cherrytomaatjes, lente-ui en alfalfa ertussen.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 28,50

Smart Digest Max

Smart Digest Max

Vernieuwde, nog betere samenstelling.

€ 18,50