Stoofvlees met frietjes
50 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Bestrooi de runderriblappen met zout en peper, en schep om met het volkorenmeel. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak het vlees rondom bruin. Haal uit de pan en houd zolang apart.
Bak in dezelfde pan de uienringen 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Doe dan de tomatenpuree, sojasaus en het laurierblaadje erbij en verhit 1 minuut mee. Schep het vlees weer in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en stoof het vlees 3½-4 uur met het deksel op de pan. Houd het in de gaten en zorg dat het vlees niet te droog wordt; voeg eventueel een scheutje water toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de knolselderijfriet over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, het paprikapoeder en wat zout. Hussel met je handen om, schuif dan in de voorverwarmde oven en gaar de knolselderijfriet in ongeveer 20 minuten – schep ze halverwege om.
Serveer de frietjes met het stoofvlees erop en de salade ernaast.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.