Varkenshaas met groene asperges en sinaasappelsaus
40 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
Snijd het onderste harde stukje van de groene asperges. Ze hoeven niet geschild te worden.
Hak het sjalotje fijn.
Rasp de schil van de sinaasappels (of trek de schil met een zesteur in dunne reepjes). Pers de sinaasappels uit.
Hak de blaadjes van de peterselie fijn.
Spray wat Frylight bakspray in de grilpan en grill zodra de pan heel heet is de varkenshaas aan alle kanten bruin. Temper dan het vuur iets en gaar het vlees onder af en toe keren in ca. 12-15 minuten licht rosé. Haal hierna het vlees uit de pan en wikkel het in het aluminiumfolie. Laat het vlees goed ingepakt even rusten.
Vet een steelpannetje in met wat Frylight bakspray, fruit het sjalotje ca. 3 minuten en voeg dan het sinaasappelsap en de azijn toe. Laat net tegen de kook aan ca. 3 minuten pruttelen,. Voeg daarna de sinaasappelrasp toe en bind de saus dan licht met het tapiocameel. Haal de pan van het vuur af en voeg de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook en blancheer de groene asperges ca. 3-4 minuten.
Haal de varkenshaas uit de folie, snijd deze in plakken en leg ze op de borden. Leg de asperges ernaast, schep er wat sinaasappelsaus overheen en garneer met de stukjes walnoot.
Lekker met een portie volkoren noedels!