Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Venkelmouse met Hollandse garnalen en komkommer granité

20 minuten

Hapjes

Vis

6 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Blender of staafmixer

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Begin met het maken van de granité (dit kan evt. ook een dag van tevoren): snijd de komkommer in stukken en pureer in de blender tot heel fijn. Meng 100 ml water, de zoetstof en een beetje versgemalen peper door het komkommermengsel en breng het geheel over in een plat, afsluitbaar bakje. Zet in de diepvries en roer het na 1 uur om met een vork. Blijf dit elk uur doen tot de komkommer in schilfers bevroren is.

  2. Snijd de venkel in grove stukken en kook ze in ca. 8-10 minuten gaar in de groentebouillon. Neem de venkel uit de pan en bewaar ca. 50 ml van de bouillon. Pureer de venkel in de blender of met de staafmixer. Week de gelatineblaadjes ca. 10 minuten in ruim koud water.

  3. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Los de gelatine op in de 50ml nog warme bouillon, voeg de pastis toe en meng door de venkelpuree. Als het mengsel lobbig wordt, de geslagen eiwitten en de crème fraîche light erdoor mengen. Breng verder op smaak met peper en zout.

  4. Lepel het mengsel in 6 glaasjes (de glaasjes moeten maximaal half vol zijn) en laat verder opstijven in de koelkast. Serveren: schep wat komkommer granité in de glaasjes, verdeel de Hollandse garnalen over de glaasjes en garneer met de zalmeitjes en wat dilletopjes en serveer direct.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 28,50

Smart Digest Max

Smart Digest Max

Vernieuwde, nog betere samenstelling.

€ 18,50