Verse tonijnburgers met tomatensalsa

4 personen 1 uur om op smaak te komen + 25 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 400 gram verse tonijn
  • 1 1/2 theelepel wasabipasta
  • 1 1/2 eetlepel sesamzaadjes
  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • schijfjes limoen om te garneren
  • Ingrediënten voor de tomatensalsa:
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd, gehakt
  • 1 groene chilipeper, zonder zaden, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • Frylight bakspray / 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Benodigdheden

  • keukenmachine

Bereiden

  1. Begin met het maken van de salsa. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet het een uur op kamertemperatuur zodat de smaken goed kunnen intrekken.

  2. Doe de tonijn in een keukenmachine en maal deze grof. Schep de tonijn over in een kom en meng met de wasabipasta, sesamzaad en wat zout en peper. Vorm vervolgens met vochtige handen 4 gelijke burgers.

  3. Verwarm de oven voor op 200˚Celsius. Spray een bakplaat in met wat Frylight bakspray/olijfolie en leg de tonijnburgers erop. Zet de tonijnburgers vervolgens 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en net gaar zijn. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Leg de tonijnburgers op de borden. Serveer met de zilvervliesrijst en een schep tomatensalsa. Garneer met wat verse limoenschijfjes.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag