Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Watermeloenburger met kip

20 minuten

Lunch

Vlees

2 personen
Gemiddeld
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

ronde uitsteekvorm

grillpan

koekenpan

spiraalsnijder (optioneel)

4 satéprikkers

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snijd de watermeloen in plakken (à 1 cm dik). Steek er met een uitsteekvorm 4 ronde plakken uit.

  2. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Zet drie schaaltjes klaar: doe in het eerste schaaltje het volkorenmeel, de losgeklopte eidooiers in het tweede schaaltje en het verkruimelde volkorenbeschuit in het laatste schaaltje. Haal de kipfilet eerst door het meel, dan door de eidooier en als laatste door de beschuit.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grillpan en bak de kipfilets rondom goudbruin en gaar.

  4. Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteslierten 2 minuten.

  5. Smeer 2 plakken watermeloen in met de Goldessa Cream Spread Balance en leg daarop de courgette, gevolgd door de kipfilet (eventueel gehalveerd). Leg erbovenop wat rucola, gevolgd door een watermeloenplak.

  6. Steek in elke burger twee satéprikkers en snijd ze dan doormidden – de satéprikker is een handig hulpje om de ingrediënten bij elkaar te houden. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer de burger met de rauwkostsalade.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Super Q10

Super Q10

Vermindert de tekenen van het ouder worden

€ 20,50

MenoFysic

MenoFysic

Voor vrouwen van 40+

€ 30,50