Watermeloenburger met kip
20 minuten
Lunch
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Snijd de watermeloen in plakken (à 1 cm dik). Steek er met een uitsteekvorm 4 ronde plakken uit.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Zet drie schaaltjes klaar: doe in het eerste schaaltje het volkorenmeel, de losgeklopte eidooiers in het tweede schaaltje en het verkruimelde volkorenbeschuit in het laatste schaaltje. Haal de kipfilet eerst door het meel, dan door de eidooier en als laatste door de beschuit.
Verhit de helft van de olijfolie in een grillpan en bak de kipfilets rondom goudbruin en gaar.
Verhit de andere helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteslierten 2 minuten.
Smeer 2 plakken watermeloen in met de Goldessa Cream Spread Balance en leg daarop de courgette, gevolgd door de kipfilet (eventueel gehalveerd). Leg erbovenop wat rucola, gevolgd door een watermeloenplak.
Steek in elke burger twee satéprikkers en snijd ze dan doormidden – de satéprikker is een handig hulpje om de ingrediënten bij elkaar te houden. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer de burger met de rauwkostsalade.