Wellington met zalm
70 minuten
Hoofdgerecht
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Maak eerst het deeg:
Los de gist op in een beetje lauwwarm water. Voeg een kwart van het volkorenmeel toe en meng tot een samenhangend geheel. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng nog eens goed. Voeg nu beetje bij beetje de rest van het meel en 250 milliliter water toe, terwijl je blijft mengen en kneden (vouw het deeg steeds over elkaar heen, tot je geen klontjes meer hebt). Dek af met plasticfolie en laat 15 minuten op een warme plek rusten.Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de zalmfilet in de lengte en bestrooi met zout en peper. Leg ze op elkaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, tot het vocht is verdampt. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Leg de plakjes gerookte zalm op plasticfolie (zorg dat de plakjes elkaar overlappen) en verdeel het champignonmengsel erover. Leg de hele zalm erop en rol met behulp van de plasticfolie de plakjes gerookte zalm om de zalmfilet.
Rol het deeg uit met een deegroller. Leg de zalm erop en verwijder de plasticfolie. Vouw het deeg om de zalm – je hebt ruim meer deeg dan je nodig hebt, maar anders werk je te krap en dan kun je hem niet verpakken (wat je overhoudt, kun je in de vriezer bewaren). Snijd het deeg bij, en zorg dat het deeg 1 centimeter overlapt. Leg het zalm-bladerdeegpakket met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de zalmwellington in met de eidooier. Bak hem 25-30 minuten in het midden van de oven. Laat 5 minuten afkoelen onder een schone theedoek.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.