Wildzwijn biefstuk met rode wijn-kaneelsaus
20 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 85°C. Zet de rode wijn met het kaneelstokje en kruidnagel op en breng aan de kook. Laat dit tot de helft inkoken.
Bestrooi het wild met wat peper en bak ze kort om en om in de koekenpan. Haal uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 10 minuten in de oven.
Blus de koekenpan af met kalfsbouillon, de ingekookte rode wijn en bind eventueel af met een beetje volkorenbloem. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat zoetstof. Leg de biefstukjes (bestrooi eventueel met nog wat zout) op een mooi bord en giet de saus erover.