Witlofschuitjes met gerookte forel en tonijn tapenade
10 minuten
Hapjes
Vis
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 6 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de witlof. Pel dan voorzichtig 12 blaadjes van de witlof af.
Pureer in de keukenmachine (of met de staafmixer) de uitgelekte tonijn, tomaten, knoflook, olijven en citroensap tot een grove massa.Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Snijd de forelfilets diagonaal in reepjes. Schep in elk witlofschuitje een lepel tonijntapenaden en leg er dan wat reepjes gerookte forel op. Garneer met een paar kappertjes en serveer direct.
Tip:
- De tapenade kan prima een dag van tevoren al gemaakt worden.
- In plaats van gerookte forel kun je ook andere gerookte vis gebruiken, zoals heilbot of zalm.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.